KNVB & Heineken versterken partnership

08-08-2019 (13:54) - Marketing

Het partnership van de KNVB en Heineken wordt verlengd en versterkt tot en met in elk geval 2024. De voetbalbond en de brouwer werken al een kwart eeuw op vele terreinen samen. Het samenspel zal, naast commerciële activiteiten, onder andere bestaan uit grootschalige activaties voor Oranjefans rondom de wedstrijden van het Nederlands mannen én vrouwen elftal in de OnsOranje Fanzones. Maar ook op het gebied van de gezonde sportkantines in het amateurvoetbal zal Heineken zich meer laten gelden, waarbij het populaire alcoholvrije Heineken 0.0 een belangrijke rol gaat spelen.
 

Een andere in het oog springende verandering is dat met ingang van komend seizoen niet Amstel maar Heineken 0.0 tijdens de TOTO KNVB Bekerfinale prominent aanwezig zal zijn. Van de Oranjefans tot de gezonde kantines en de bekerfinale wil Heineken wil de connectie met het voetbal verder verstevigen.
 

‘Never change a winning team’

David Lette, Marketing Directeur bij Heineken Nederland:'“Heineken is een zeer trouwe commerciële partner van de KNVB en ik ben ongelofelijk blij dat we opnieuw naar elkaar hebben uitgesproken om onze unieke band voort te zetten. Net als op het veld geldt ook hier ‘never change a winning team’. Het mooie is dat we op iedere veldpositie een rol van betekenis kunnen spelen; wat start bij de amateurverenigingen, waar we onze verantwoordelijkheid steviger gaan pakken op het gebied van verantwoord alcoholgebruik, tot aan de finale van de beker en alle gezelligheid in en rondom de stadions tijdens de kwalificatiewedstrijden en eindtoernooien zoals een EK, WK of Olympische Spelen. Van hier tot Tokyo heeft Heineken wat betreft fanbeleving een prachtige reputatie hoog te houden. Al met al is Heineken een zeer complete speler en zijn we topfit voor weer vijf nieuwe seizoenen.'

Jean Paul Decossaux, commercieel Directeur bij de KNVB: “Wij zijn ontzettend trots op onze lange samenwerking en de meerjarige verlenging hiervan. Heineken zal de beleving bij de Oranjefans verder versterken en ook breed inzetten op verantwoord alcoholgebruik bij zowel de OnsOranje Fanzones als de amateurverenigingen. Dit sluit naadloos aan op onze visie en programma’s waarmee we bewegen en een gezonde levensstijl willen stimuleren.”
 

Bekerfinale

Onderdeel van de nieuwe afspraken tussen de voetbalbond en de brouwer is dat met ingang van seizoen 2019/2020 Heineken in plaats van Amstel als sponsor is verbonden aan de TOTO KNVB Bekerfinale. Hiermee wordt er duidelijk voor een nieuwe koers gekozen, Amstel was immers sinds 1995 aan ‘De Beker’ verbonden. David Lette: 'Voor ons is het een hele logische stap om het voetbaldomein verder met Heineken in te vullen. We zijn natuurlijk al volop aanwezig rondom de wedstrijden van het Nederlands Elftal en de Champions League. Het is dus niet zo gek dat we met de bekerfinale de connectie tussen Heineken en voetbalplezier verder verstevigen. Bovendien biedt het de kans om ons relatief nieuwe Heineken 0.0 pils prominent te promoten. Dit is uiteraard commercieel interessant maar is ook in lijn met ons verantwoord alcoholbeleid. Heineken 0.0 past perfect in een sportomgeving en we zullen dit de komende jaren verder gaan uitbouwen.'
 
Binnen de commerciële strategie van de KNVB kunnen partners zich tegenwoordig aan specifieke voetbaldomeinen verbinden. Heineken heeft een passende plek in deze strategie en gaat activeren op de domeinen Fans, Fit en de KNVB Beker.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch