LVMH en Google Cloud starten strategisch partnership voor AI

LVMH en Google Cloud starten strategisch partnership voor AI

16-06-2021 (14:56) - Marketing

Het luxeconglomeraat LVMH en Google Cloud gaan een strategisch partnership aan om innovatie te versnellen en cloudgebaseerde artificial intelligence (AI)-oplossingen te ontwikkelen. Beide bedrijven bundelen hun krachten zodat LVMH's Maisons – de individuele luxemerken van het bedrijf – nieuwe, gepersonaliseerde klantervaringen kan creëren.
 

Realiseren van ambities

De samenwerking tussen LVMH en Google Cloud helpt het talent van de Maisons met nieuwe AI- en machine learning (ML)-technologieën. Deze verbeteren niet alleen de bedrijfsvoering via vraagprognoses en voorraadoptimalisatie, maar verbeteren ook de klantervaringen door middel van personalisatie. Dit is allemaal in lijn met de strengste privacy- en beveiligingseisen van LVMH.
 

Versnelde innovatie

LVMH krijgt onder meer ondersteuning van Google Cloud bij het versterken van de innovatiecultuur, evenals het opzetten van inclusieve bijscholings- en certificeringsprogramma's voor de teams van de Maisons. Ook onderzoeken beide bedrijven de mogelijkheden voor co-innovatie en een ‘Data and AI Academy’ in Parijs, om zo hun expertise te verbeteren en innovatie te versnellen.
 
“Deze nieuwe, ongekende en belangrijke samenwerking met Google Cloud is de weerspiegeling van onze grote ambities. Door de best-in-class-benaderingen in onze sectoren te combineren, zetten we een stap voorwaarts in het gebruik van data en AI”, vertelt Toni Belloni, Group Managing Director bij LVMH. “Privacy, personalisatie en luxe zijn voor ons synoniemen en dat zal altijd zo blijven. De nieuwe kansen voor onze klanten zijn precies waar onze getalenteerde LVMH-teams voor werken: een unieke en onvergetelijke ervaring.” 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch