Matt Sleeps en RataPlan doneren 400 matrassen

28-05-2019 (09:18) - Marketing

Matt Sleeps doneert 400 matrassen aan Nederlanders die weinig te besteden hebben. Het gaat om matrassen waarbij klanten 120 dagen bedenktijd kregen en die ze uiteindelijk toch hebben teruggestuurd. De actie is een samenwerking met RataPlan.


Voor het kleine percentage matrassen dat in de proefperiode terugkomt wordt altijd een nieuwe bestemming gezocht. Zo zijn ze eerder ingezet voor evenementen, hotels en zijn matrassen geschonken aan charitatieve instellingen.


Door een sterke groeispurt van het bedrijf is de voorraad in de afgelopen tijd flink opgelopen. Matt Sleeps wil deze matrassen dit keer graag schenken aan Nederlanders die niet over de middelen beschikken om een kwaliteitsmatras te kunnen kopen.


goed slapen voor iedereen bereikbaar

Oprichter Joep Verbunt: 'Een van onze doelstellingen is om het kopen van een matras gemakkelijk en leuk te maken. Maar we begrijpen dat het kopen van een goed matras niet voor iedereen is weggelegd. Daarom zijn we blij dat we als relatieve nieuwkomer in deze markt het goede voorbeeld kunnen geven door deze matrassen te schenken aan de minder welgestelden in Nederland.'


Gert-Jan Dekker, directeur van Stichting RataPlan: 'Normaal gesproken vragen we een kleine vergoeding voor producten die we verkopen, maar we delen de visie van Matt Sleeps dat goed slapen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Daarom maken we een uitzondering voor de minima die op vertoon van een minimapas, zolang de voorraad strekt, een gratis Matt matras bij ons wensen op te halen. Indien dit matras thuis moet worden bezorgd zal hier wel een kleine vergoeding voor worden gevraagd.'


lange termijn

Naast de 400 gratis matrassen gaat Matt Sleeps met Rataplan een lange termijn samenwerking aan om ook toekomstige retour matrassen voor de minima beschikbaar te stellen. Hierbij zal RataPlan wel een kleine vergoeding vragen om zo de kosten van de distributie te kunnen dekken.


Bureaus

Media

Economisch