Mauritshuis digitaal toegankelijk door multimediatour

Mauritshuis digitaal toegankelijk door multimediatour

23-09-2021 (16:04) - Marketing

Het Mauritshuis lanceert een gloednieuwe website en multimediatour in nieuwe huisstijl. Het museum sloeg de handen ineen met digital agency Dept om samen de kunstwerken en kennis over de collectie op een laagdrempelige, complete manier en volledig digitaal te delen, om zo een breder publiek te inspireren en het museum voor iedereen digitaal toegankelijk te maken.
 
De collectie van het Mauritshuis vormt de basis voor de nieuwe website en multimediatour. Personalisatie en perspectief staan voorop en kern van de website zijn de verschillende verhaallijnen, waarbij een externe expert (onder andere historici, schrijvers, biologen en singer-songwriters) zijn of haar blik geeft op een schilderij. De online en offline ervaring lopen naadloos in elkaar; de website en app hebben veel visuele overlap en worden aangestuurd via dezelfde interface. Ook is een digitaal museumbezoek voor de internationale bezoeker toegankelijk geworden door de volledige website in tien talen beschikbaar te maken.
 

Thema's

"Vanuit de ambitie om Het Mauritshuis (digitaal) toegankelijk te maken voor iedereen, hebben we samen een concept ontwikkeld dat het voor bezoekers mogelijk maakt om zelf te kiezen vanuit welk thema je de schilderijen wilt bekijken en wie zijn perspectief je hierop wilt hebben", vertelt Lucas Nutbey, Head of Strategy bij Dept. "Zo zorgen we dat de oude meesters ook vandaag nog relevant zijn voor een breed publiek, zowel in het museum als thuis op de bank."
 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch