Mega order voor Gispen in China

25-06-2015 (14:57) - Marketing

14.50 uur - Gispen heeft de prestigieuze order verworven voor de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor van Lenovo in Beijing, China. Lenovo is de grootste computerfabrikant van China en de op één na grootste van de wereld.
 

Op het nieuwe hoofdkantoor komen in totaal 10.000 mensen te werken. De oplevering zal in fases plaatsvinden waarbij Gispen de eerste 4000 werkplekken medio september 2015 zal opleveren.


Gispen heeft hiermee een definitieve doorbraak op de Chinese markt gerealiseerd. De Chinese inrichtingsmarkt wordt voornamelijk gedomineerd door lokale merken en verder spelen alleen de grote, uitsluitend Noord-Amerikaanse, wereldspelers een rol van betekenis. Gispen heeft deze hegemonie nu kunnen doorbreken.

Doorslaggevend was de flexibiliteit in het ontwerp van het meubilair. Lenovo heeft diverse meubellijnen van Gispen beoordeeld en zag meteen dat de mogelijkheden eindeloos waren. In samenwerking met Lenovo is een aantal klantspecifieke aanpassingen gedaan. Ook is een slimme bekabelingoplossing ontworpen die aansluit op de specifieke infrastructuur van het gebouw.

Gispen is nu 10 jaar actief in China met een eigen productielocatie in Shanghai en heeft zich tot enkele jaren geleden voornamelijk toegelegd op productie van kantoorinrichting voor de Europese markt. Sinds 2 jaar richt men zich ook op de lokale markt. Deze strategie begint nu zijn vruchten af te werpen, zegt Pieter Noorlander, Directeur Operations van Gispen Group en verantwoordelijk voor alle Chinese activiteiten.
 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch