Samsung in-game shirtsponsor Team Gullit in FIFA22

Samsung in-game shirtsponsor Team Gullit in FIFA22

15-10-2021 (10:43) - Marketing

Samsung heeft zich officieel verbonden aan Team Gullit. Samsung wordt de eerste shirtsponsor van Ruud Gullit’s FIFA-academie en zet hiermee bewust de stap richting esports. Het nieuwe shirt van Team Gullit is vanaf 21 oktober officieel beschikbaar in FIFA 22. The Invaders, het gaming label van creative agency 2Basics, bracht de samenwerking tot stand.
 
Het in-game partnership tussen Team Gullit en Samsung is een primeur. Niet eerder prijkte er een sponsor op het shirt van de FIFA-academie. Het shirt van Team Gullit verscheen een jaar geleden ook al in FIFA 21, met dank aan de resultaten van de esporters in de FIFA Global Series. Dit jaar zal het tenue van Team Gullit weer verkrijgbaar zijn in FIFA Ultimate Team, de populairste game mode in FIFA.
 

Wereldwijde populariteit Team Gullit tenue

Naast de tenues van bestaande voetbalclubs, kunnen FIFA22-spelers dus ook kiezen voor het Team Gullit tenue. Vanaf 21 oktober wordt het Team Gullit shirt, samen met e´e´n ander populair tenue, toegevoegd aan de keuzemogelijkheden van gamers.
 

Partnership gericht op gaming

Samsung wil zich op deze manier op een nog sterkere manier verbinden aan de leefwereld van jongeren en hierbinnen relevantie bieden. Met dit partnership haakt Samsung aan op de populariteit van Team Gullit en zal het merk het komende seizoen zichtbaar zijn tijdens talloze FIFA22 wedstrijden. Immers, voor iedere gamer e´n diens tegenstander is het Team Gullit shirt met Samsung als sponsor te zien in de game. Additioneel aan het in-game partnership zullen Team Gullit en Samsung het partnership activeren via streams, events, video’s en winacties. Daarnaast zijn Team Gullit-spelers Dani Visser en Levi de Weerd als gaming ambassadeurs verbonden aan Samsung.
 
“Als het om innovatie en marketing gaat, brengt Samsung de bal maar al te graag aan het rollen”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Ook nu weer. Als eerste shirtsponsor van Team Gullit dragen we via de FIFA-academie en talloze activaties bij aan een nieuwe generatie FIFA-spelers. We kijken er naar uit!”
 
Ook Corne´ Dubelaar, oprichter van Team Gullit, is blij met de nieuwe samenwerking: ‘’Ik ben enorm trots op dat wij samen gaan werken met Samsung. Dit laat goed de groei zien van Team Gullit. Wij hebben inmiddels het aanzien en bereik van een internationale topploeg. Gaaf om te zien ook dat Samsung als een van de eerste partijen met in-game shirtsponsoring in het esports-domein stapt.’’
 
Kevin Loos, Client Lead van The Invaders, over de totstandkoming: ‘Wij brengen merken in contact met gamers. Het startpunt van dit partnership is de in-game integratie van Samsung in de FIFA22 game. Via de samenwerking met Team Gullit cree¨ren we een ingang voor Samsung tijdens het ‘game moment’ van jongeren. Via deze samenwerking kan Samsung via het touchpoint gaming een duurzame relatie opbouwen met deze groep.‘
 

Tenue te verkrijgen vanaf 21 oktober

Op donderdag 21 oktober organiseert Electronic Arts de FIFA 22 Challenge, een toernooi waar FIFA-spelers en professionele voetballers het tegen elkaar opnemen. Het Team Gullit- tenue zal te verdienen zijn als ‘viewership reward’, een beloning voor mensen die via Twitch de stream kijken.
 
Het toernooi is 21 oktober te volgen via: https://www.twitch.tv/easportsfifa
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch