Thuisbrouwend Nederland aan de slag voor Brand Bier

22-05-2018 (15:02) - Marketing

De Brand Bierbrouwwedstrijd is weer van start gegaan, met meer dan tweehonderd enthousiaste brouwers die de uitdaging aangaan om de perfecte Gose te brouwen. In hun badkuip, keuken of mini brouwerij. De winnaar mag zijn of haar Gose samen met de meesterbrouwers van Brand in Wijlre brouwen. Het bier is dan vervolgens in maart 2019 als Limited Edition verkrijgbaar in horeca.


Anouk Litjens, Biersommelier bij Brand: “Het is goed om te zien dat we ook dit jaar weer zoveel aanmeldingen hebben gekregen. We vragen elk jaar aan de brouwers wat zij een mooie uitdaging vinden. We hebben dit jaar gekozen voor een Gose. Een complex bier om te brouwen: fris, toegankelijk tarwebier, met een fruitig hopkarakter, milde zurigheid, medium body en een relatief laag alcoholpercentage. De frisse smaak maakt het een perfect voorjaarsbier. Ik kijk erg uit naar de inzendingen." 

 

winnend bier

De Brand Bierbrouwwedstrijd bestaat sinds 2012 en heeft al verschillende winnaars opgeleverd. Vorig jaar was Jeroen Free met zijn Session IPA  de gelukkige, en dat alweer voor de tweede keer, nadat hij al de beste IPA brouwde in 2014. Dit jaar is de brouwerij op zoek naar de perfecte Gose. Meer informatie over de Brand Bierbrouwwedstrijd is hier beschikbaar. Op 23 mei worden alle bieren ingeleverd en vervolgens getest door een vakjury. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op 30 juni in Haarlem.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch