Wehkamp opent Wehkamp Tech Hub

Wehkamp opent Wehkamp Tech Hub

14-07-2021 (13:19) - Marketing

Wehkamp opent een nieuwe Tech Hub om innovaties en nieuwe technologie sneller te kunnen integreren in haar website en app. Op die manier wil Wehkamp klanten de komende jaren een meer inspirerende en gepersonaliseerde winkelervaring bieden.
 
Hiermee geeft Wehkamp invulling aan haar strategie om klanten een relevant assortiment te bieden op het juiste moment. De Wehkamp Tech Hub biedt werk aan zo’n 130 technici die zich bezighouden met onder andere algoritmes, nieuwe technologie en data.
 
Wehkamp heeft in de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in een robuust, stabiel en schaalbaar platform. Door het gebruik van onder andere een cloud migratie, micro-services en datascience kan Wehkamp snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen en trends. Iedere dag bezoeken ruim 600.000 klanten de website en app van Wehkamp, waardoor het bedrijf exact weet waar behoefte aan is.
 

2,9 miljoen persoonlijke shops

Anneke Keller, CTO bij Wehkamp: “De komende jaren zal de focus meer op tech en de toepassing van data liggen om onze klanten nog persoonlijker te kunnen benaderen en inspireren. We werken eigenlijk iedere dag aan 2,9 miljoen persoonlijke shops die voor iedere Wehkamp-klant ‘real-time’ op maat wordt gemaakt. De Wehkamp Tech Hub is een innovatieve werkomgeving die ons enorm gaat helpen om dit te bewerkstelligen."
 

Flexibel werken

In het nieuwe hoofdkantoor, dat in november betrokken wordt, krijgt de Wehkamp Tech Hub een eigen omgeving met veel ruimte voor samenwerken, van elkaar leren en resultaten presenteren. Daarnaast zal er ook veel vanuit huis gewerkt worden, ondersteund door een digitale Wehkamp Tech Hub omgeving. Het team dat nu nog uit ruim 100 collega’s bestaat heeft ruimte voor zeker 20 nieuwe tech talenten. Via de nieuwe Wehkamp Tech Hub careerpage zijn de eerste vacatures te vinden.
 

Technologische toepassingen

Inmiddels winkelt zo’n 75% van de klanten mobiel en dan voornamelijk via de app. Niet alleen tijdens het winkelen is de inzet van technologie cruciaal, ook het logistieke proces wordt gedreven door technologische innovaties en processen. Hierdoor kan Wehkamp haar klanten een snelle en betrouwbare bezorging bieden, die ook nog eens duurzaam is door het gebruik van op maat gesneden pakketten waardoor er meer pakketten vervoerd kunnen worden in dezelfde ruimte.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch