BNR SMART Radio wint Marconi Online Award

01-02-2019 (14:23) - Media

BNR SMART Radio is beloond met de Marconi Online Award. Dat is de juryprijs voor 'audio-initiatieven die een springplank kunnen zijn naar de radio van de toekomst'. De uitslag werd bekendgemaakt op donderdag 31 januari tijdens het Radiogala in Hilversum. De prijs is een bevestiging van de voortrekkersrol van BNR.


Hoofdredacteur Sjors Fröhlich nam de prijs op het Gouden RadioRing Gala in ontvangst. "Een fantastische prijs. Dit is de prijs van de toekomst. En daarom ben ik er ongelooflijk trots op." Naast SMART Radio was BNR ook genomineerd voor de Gouden Radioring met The Friday Move van Wilfred Genee. En diezelfde presentator was ook genomineerd voor de Zilveren Radioster.


Input van gebruikers

In september 2018 lanceerde BNR de bètaversie van SMART Radio voor Android-telefoons en na een paar maanden met veel gebruikerstesten is de app er nu ook voor de iPhone. “BNR blijft de apps continu doorontwikkelen. Input van gebruikers is daarbij zeer welkom en daar wordt bij het gebruik van de app steeds om gevraagd. We willen de juiste inhoud voor de juiste persoon op het juiste moment bieden. Naast live radio is on demand audio de basis van onze strategie”, zegt Sjors Fröhlich. Daarnaast experimenteert BNR ook volop met ‘conversational UI’s’ (‘voice’) via apparaten als Alexa en Google Home. Door te zeggen 'Hey Google, speel BNR', krijgt de luisteraar meteen het laatste nieuws van BNR uit de Google Home.

 


Bureaus

Marketing

Economisch