Columbus Travel maakt oversteek naar Duitse markt

03-10-2019 (11:23) - Media

Columbus Travel wordt nu ook uitgegeven in het Duitsland. Met de komst van de Duitse versie van het magazine mag Columbus Travel zich tot een van de grootste reismedia van Europa rekenen.

De Duitse Columbus Travel wordt onder dezelfde naam samengesteld en gedistribueerd door bpa media GmbH, dat met meer dan vijftig bladen een marktleider in de Duitse special interest tijdschriftenbranche is. Per jaar zullen zes edities worden gepubliceerd in een oplage van 30.000 exemplaren.

De focus ligt aanvankelijk op de losse verkoop, met een beoogde 9.000 verkooppunten, waaronder boekhandels, treinstations en luchthavens. In een later stadium zullen ook abonnementen worden aangeboden. Naast Duitsland komt Columbus ook in Zwitserland en Oostenrijk in de winkel te liggen. Tel daarbij de bestaande Nederlandse en Belgische markt op en het magazine bereikt een consumentenmarkt van 130 miljoen mensen, in het hart van Europa.

Eenduidige redactionele identiteit


Voor de Duitstalige Columbus Travel worden de reisreportages, interviews en reistips uit de Nederlandse versie vertaald op het hoofdkantoor van bpa media GmbH in Hannover. Hiervoor vindt nauw overleg plaats met de Nederlandse redactie in Amsterdam. Ook de huisstijl van de Duitse versie is gelijk aan de Nederlandse.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch