Facebook investeert in Europees talent om Metaverse te bouwen

Facebook investeert in Europees talent om Metaverse te bouwen

18-10-2021 (10:42) - Media

Facebook presenteert hun plan om de komende vijf jaar 10.000 nieuwe banen op hoog niveau te creëren in de Europese Unie. Het bouwt voort op onze jarenlange aanwezigheid in Europa en zet de Europeanen centraal in onze plannen om het metaverse te bouwen. Met dit metaverse zal een nieuw tijdperk aanbreken van sterke, nieuwe verbindingen op virtueel vlak dankzij technologieën als VR en AR.
 
De metaverse is een concept om een futuristische internet te omschrijven. Mark Zuckerberg noemde het ook wel een 'embodied internet'. Om het metaverse tot leven te brengen, zullen vele bedrijven, ontwikkelaars, creators en beleidsmakers moeten samenwerken. Daarnaast betekent het voor Facebook dat er vol geïnvesteerd moet worden in talent op het gebied van producten en technologie, en zal het als bedrijf in zijn geheel moeten groeien.
 

Nederland

Met de investeringen die Facebook maakt in de Europese markt, spreken ze hun vertrouwen uit in de kracht van de Europese tech sector en in de potentie die het Europese tech-talent volgens ons heeft. Als het land met het hoogste percentage internetverbindingen van Europa, vormt Nederland éen van de beste markten voor investeerders. De tech- en IT-sectoren doen het erg goed dankzij de goed opgeleide, meertalige beroepsbevolking. Daarbij heeft Nederland een zeer sterke infrastructuur, een cultuur die innovatie en openheid bevordert, zijn er veel initiatieven voor onderzoek en heeft de Nederlandse Overheid gerichte focus op het ontwikkelen van nieuwe technologie.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch