Kefah Allush wint Sonja Barend Award 2019

15-10-2019 (09:31) - Media

Kefah Allush heeft de Sonja Barend Award 2019 gewonnen voor zijn gesprek met oud-commandant der strijdkrachten Peter van Uhm in het programma De Kist. Sonja Barend reikte de award uit in De Wereld Draait Door. Allush kon de vakprijs voor het beste tv-interview van het seizoen niet zelf in ontvangst nemen omdat hij in het buitenland zit voor opnamen. Peter van Uhm deed het voor hem.

Allush werd door een vakjury verkozen uit een longlist van tien interviews. In de top 3 stonden verder Tim den Besten (met Marieke Lucas Rijneveld, eindigde als tweede) en Tijs van den Brink (met Bas Heijne). 
 
Allush sprak Peter van Uhm juni dit jaar over zijn eerste werkdag als commandant der strijdkrachten in 2008. Op die dag kwam zijn zoon Dennis, die als militair op missie in Afghanistan was, om als gevolg van een bermbom. In De Kist vertelt Van Uhm over de impact die dit verlies op hem en zijn gezin had en nog steeds heeft. 'Ik heb mij nog nooit zo ongemakkelijk gevoeld om met auto en kist aan te komen,' verontschuldigt de presentator zich aan het begin van het gesprek, dat op 9 juni 2019 werd uitgezonden.

'Op indringende, maar bewonderenswaardig luchthartige wijze laat Allush Peter van Uhm een monument optuigen voor zijn overleden zoon,' aldus jurylid Ruud Maas van De Limburger over het interview met de oud-militair. 'Halverwege het gesprek, wanneer de brief van zijn zoon ter sprake komt, rollen de tranen je als kijker over de wangen.'

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch