Talpa zet bod op Telegraaf Media Groep door

20-02-2017 (12:22) - Media

Talpa zet zijn overnamebod op Telegraaf Media Groep (TMG) door, maakt het investeringsbedrijf van John de Mol maandag bekend. De aankondiging van Talpa volgt kort nadat het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie hun overnamebod op het mediabedrijf verhoogden.


Mediahuis en VP Exploitatie kwamen half december met een bod van 5,25 euro per aandeel. Daar ging Talpa op 23 januari overheen met een bieding van 5,90 euro. Afgelopen zondag kwamen het Vlaamse bedrijf en de investeringsmaatschappij met een verhoogd bod van 5,90 euro. Talpa stelt kennisgenomen te hebben van het aangepaste bod en zegt zich hierop te beraden.


Sinds de aankondiging van het bod, heeft Talpa inzage gekregen om een boekenonderzoek naar TMG uit te voeren. Ook zijn er meerdere gesprekken geweest met de raad van bestuur en de raad van commissarissen van TMG.

'Talpa is voornemens om deze gesprekken voort te zetten, het boekenonderzoek zo spoedig mogelijk af te ronden en om in goed overleg met de raad van bestuur en de raad van commissarissen van TMG om tot een door hen ondersteund bod te komen', aldus een persverklaring van Talpa Holding.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch