Twitter laat groei zien in gebruikersaantallen

27-07-2019 (17:50) - Media

Twitter heeft een goed kwartaal achter de rug. Het heeft de dagelijkse gebruikersaantallen zien toenemen met 5 miljoen. Er werd een winst in de boeken geschreven van ongeveer 37 miljoen dollar. Vorig jaar raakte het bedrijf nog veel gebruikers kwijt toen het actief nepaccounts verwijderde.
 
Twitter heeft een overzicht gegeven van zijn kwartaalcijfers in een brief naar aandeelhouders, die ook online is gezet. Daaruit blijkt dat het aantal gebruikers dat dagelijks inlogt op de site is gestegen van 134 miljoen in het vorige kwartaal naar 139 miljoen in het afgelopen kwartaal. Dat is tevens een stijging van 11 procent ten opzicht van hetzelfde kwartaal vorig jaar.  Twitter noteert de monetizable gebruikers, wat inhoudt dat het alleen gebruikers meetelt waar het ook advertenties aan kan laten zien.
 
De winst kwam uit op ongeveer 37 miljoen dollar, op een totaal inkomen van 841 miljoen dollar. De omzet was vorig jaar nog 711 miljoen dollar. Dit betekent een stijging van het inkomen van 18 procent.
 
De gebruikersstijging is goed nieuws voor het bedrijf, nadat het vorig jaar veel gebruikers kwijtraakte. Dat kwam overigens voornamelijk doordat Twitter zelf accounts verwijderde, bijvoorbeeld omdat het om nepaccounts ging.

Tweakers

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch