Viaplay verlengt F1-rechten tot 2029 voor Nederland

Viaplay verlengt F1-rechten tot 2029 voor Nederland

30-04-2024 (14:11) - Media

De Formule 1 is ook de komende vijf jaar te zien op Viaplay. De Scandinavische streamingsdienst heeft namelijk de overeenkomst met Formula One Management vernieuwd. Daarnaast wordt de samenwerking met F1 TV Pro in Nederland verlengd.

Vijf miljoen fans kijken in Nederland naar de Formule 1. De helft van deze fans is deze sport gaan volgen in de afgelopen vijf jaar. 

Elk weekend trekt gemiddeld 70 miljoen kijkers. In 2023 keken er in totaal 1,5 miljard mensen wereldwijd. De fanbase van de sport wordt steeds jonger en diverser: 40% van de fans is vrouw, en één op de drie tv-kijkers is jonger dan 35 jaar. In 2023 was de Formule 1 voor het vierde jaar op rij de snelst groeiende sport ter wereld op social media.

Roger Lodewick, CEO Viaplay Nederland, vertelt enthousiast: “We zijn ontzettend trots dat Formule 1 ook de komende vijf jaar onderdeel is van ons Viaplay aanbod. De sport was een belangrijk onderdeel van de lancering van Viaplay in Nederland. Nu, tweeënhalf jaar later, hebben we een geweldig team, een gevarieerd en hoogstaand product en een prachtige toekomst in het vooruitzicht."

"Met onze nieuwe lokale organisatiestructuur, zijn we nu nog beter in staat om in te spelen op de behoeftes van het Nederlandse publiek en Viaplay nog beter te verankeren in het Nederlandse medialandschap", aldus Lodewick.


Bureaus

Marketing

Economisch