Arthur van Leeuwen neemt afscheid bij Elsevier Weekblad

03-12-2018 (12:34) - Mensen

Arthur van Leeuwen neemt per 1 januari 2019 afscheid als chef redactie onderzoek van Elsevier Weekblad. Van Leeuwen was daar bijna 25 jaar verantwoordelijk voor bekende jaarlijkse publicaties als 'Beste ziekenhuizen' en 'Wie verdient wat?', maar gaat nu met pensioen. 


Van Leeuwen kwam in 1990 in dienst bij Elsevier als eindredacteur. Daarna was hij chef van de reportageredactie en verslaggever binnenland en politiek. Hij organiseerde onder meer de uitverkiezing van 'De beste premier' en speelde in 2010 een doorslaggevende rol bij de openbaarmaking van sterftecijfers in ziekenhuizen. 


Voor zijn werkzaamheden bij Elsevier Weekblad, was Van Leeuwen docent Taalbeheersing aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Zijn passie voor het onderwijs kon hij tijdens zijn werkzaamheden voor het opinieblad uiten als gastdocent aan de Master Journalistiek van de Universiteit van Amsterdam.
Als freelancer werkte Van Leeuwen bovendien voor onder meer uitgeverij Wolters-Noordhoff, Van Dale en het NOS-radioprogramma 'Wat een Taal'.