Britse celebrity fotograaf Terry O'Neill overleden

19-11-2019 (10:56) - Mensen

De Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill is zaterdag 16 november op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Londen overleden. Hij leed al geruime tijd aan prostaatkanker.
 
O’Neill staat bekend als een van de meest iconische fotografen van de laatste zestig jaar en liet met zijn ongedwongen, intieme foto’s de menselijke kant van talloze beroemdheden zien. Hij begon in 1958 als fotograaf en was een pionier op het gebied van celebrity fotografie. Voor zijn grote verdiensten voor de fotografie werd hij in oktober nog door Prins William benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk (CBE).
 
De fotograaf heeft een ongekend aantal celebrities uit de film-, muziek- en modewereld voor zijn camera gehad. Zoals The Beatles, The Rolling Stones, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Frank Sinatra, Roger Moore, David Bowie, Elton John en Amy Winehouse. Het werk van O’Neill is veelvuldig gepubliceerd in magazines en dagbladen. Ook is zijn omvangrijk en beeldbepalend oeuvre gebundeld in vele boeken. De fotograaf wordt in Nederland vertegenwoordigd door Eduard Planting Gallery in Amsterdam.