Dirk van den Bosch nieuwe bureaudirecteur bij Food Cabinet

Dirk van den Bosch nieuwe bureaudirecteur bij Food Cabinet

30-03-2021 (13:06) - Mensen

Dirk van den Bosch start als bureaudirecteur bij campagnebureau Food Cabinet. Van den Bosch krijgt de dagelijkse leiding over het bedrijf en wordt verantwoordelijk voor de branding en positionering van het bureau en de verbreding van het netwerk van Food Cabinet, zowel binnen als buiten Nederland.

Als voormalig campagneleider en woordvoerder bij de Groenen in het Europees Parlement brengt Dirk van den Bosch een enorme kennis en kunde mee als het gaat om campagnevoeren. De afgelopen jaren is hij zeer betrokken geweest bij alle inhoudelijke discussies op het gebied van gezonde en duurzame voeding en weet hij als geen ander hoe je strategische samenwerkingen moet aangaan om ambitieuze doelen te behalen. Ook het sterke internationale netwerk van van den Bosch moet gaan bijdragen aan de ambities die Food Cabinet heeft om ook buiten Nederland actief te worden. Voor zijn carrière in Brussel was Van den Bosch eigenaar van een organisatieadviesbureau, een cultureel centrum en twee restaurants in Spanje.
 
Uitdagingen
"We staan nog steeds voor enorme uitdagingen,zoals de overconsumptie van dierlijke eiwitten, voedselverspilling, oneerlijke prijzen, een ongezonde voedselomgeving, dierenwelzijn en de afname van de biodiversiteit. Als campagnebureau willen wij ook de komende tien jaar hierin een leidende rol nemen en laten zien dat het anders kan." aldus Helen Kranstauber, oprichter van Food Cabinet.
 
Samen met het Nationaal Actieplan Groente en Fruit (NAGF) heeft Food Cabinet voor 2021 het initiatief genomen tot de invulling van het UN Year of Fruits & Vegetables in Nederland. Ook organiseert Food Cabinet al enkele jaren World Food Day op 16 oktober.