Elroy Gramsbergen is Filmleraar van het Jaar 2021

Elroy Gramsbergen is Filmleraar van het Jaar 2021

24-11-2021 (18:19) - Mensen

Elroy Gramsbergen uit Groningen is uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2021. Elroy werd door de vakjury van film- en onderwijsprofessionals verkozen tot de meest aansprekende filmdocent. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een speciale filmeducatiemiddag die Netwerk Filmeducatie samen met International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) organiseerde in Eye Filmmuseum.
 
De huidige Filmleraar van het Jaar, Bart Valkenier, onthulde de winnaar en vertelde dat de jury zeer te spreken was over de didactische aanpak van Elroy Gramsbergen, docent Media en Film op het Leon van Gelder in Groningen. De vakjury vindt dat Elroy een zeer heldere visie heeft op waar hij met de leerlingen naartoe werkt. “Hij onderwijst op constructieve wijze en stimuleert de leerlingen alles zelf te doen in het filmmaakproces; van research tot filmen tot montage. De tijd en aandacht die Elroy steekt in het zo veel mogelijk leerlingen meenemen in het maken van film, mag gezien en gewaardeerd worden. Dit onderscheidt hem echt van de gemiddelde docent”, aldus de vakjury.
 
Uit het juryrapport, gebaseerd op een lesbezoek: ”Als een vliegende keep loopt hij rond tussen de groepjes scholieren van deze tweede vmbo-klas. Wanneer er een probleem of een vraag is, lost hij het niet op voor ze, maar geeft hij ze precies genoeg om het zelf op te kunnen lossen.” 
 
Fotograaf: Lin Woldendorp