Henk van der Aa nieuwe eindredacteur Brandpunt

15-05-2017 (12:14) - Mensen

Henk van der Aa (39) is benoemd tot eindredacteur van Brandpunt, het journalistieke reportageprogramma van KRO-NCRV. Hij werkt sinds 2013 als verslaggever en presentator van de rubriek. 

reportages maken
Mark Schleedoorn, de vorige eindredacteur van Brandpunt, vertrok begin dit jaar bij het programma. Van der Aa volgt hem op en blijft ook reportages maken, en daarmee één van de gezichten van Brandpunt.

groot draagvlak
Van der Aa is volgens Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek KRO-NCRV, de juiste persoon om leiding te geven aan het redactieproces. Laroes: “Henk staat voor een open, onbevangen en nieuwsgierige vorm van journalistiek. Er is groot draagvlak op de redactie voor zijn manier van denken en opereren. Brandpunt brengt verdiepende verhalen waarmee we de onderstroom in de samenleving willen duiden. Henk heeft bewezen daar een goed gevoel voor te hebben, bijvoorbeeld met de driedelige reportage-serie Op Eigen Kracht, die hij maakte in aanloop naar de verkiezingen. Het buitenland blijft een speerpunt van Brandpunt, ook daarmee heeft Henk veel ervaring.”

producer
Van der Aa studeerde Nederlands, geschiedenis en journalistiek in Groningen. Na een studiejaar in South Carolina en een stage bij CNN in Atlanta, werkte hij een aantal jaren als producer en vervanger van de RTL-correspondent Max Westerman in New York. Daarna was hij zeven jaar verslaggever bij de actualiteitenrubriek EenVandaag waarna hij in 2013 de overstap maakte naar de KRO.