Marlene ten Ham gestart als directeur Thuiswinkel.org

Marlene ten Ham gestart als directeur Thuiswinkel.org

10-06-2021 (17:03) - Mensen

Marlene ten Ham is begonnen als nieuwe directeur van Thuiswinkel.org tijdens de Algemene Ledenvergadering van de belangenvereniging voor digital commerce in Nederland. Zij geeft aan in het komende jaar extra aandacht te gaan besteden aan online consumentenvertrouwen, veiligheid en een goed ondernemersklimaat, waar een eerlijk online speelveld, duurzaamheid en digital skills hand in hand gaan.
 
Marlene ten Ham heeft de afgelopen zeven jaar Ecommerce Europe, de Europese koepelorganisatie voor digital commerce, geleid en kent Thuiswinkel.org vanuit die rol ook goed. Thuiswinkel.org en de Nederlandse digital commercesector lopen in Europa voorop qua ontwikkelingen. Ik kijk er dan ook naar uit om verder te werken en te bouwen aan een sterk e-commerceklimaat en het faciliteren van groei, innovatie en eerlijke concurrentie", vertelt Marlene ten Ham.
 

Duurzaamheid

Het is de ambitie om de groei van de digital commercebranche mogelijk te maken zonder groei in ecologische footprint, een derde thema waar Marlene ten Ham mee aan de slag gaat. "De sector zet in op reductie van CO2-uitstoot, duurzame ontwikkelingen en innovaties en circulaire business modellen. Met het programma Bewust Bezorgd neemt Thuiswinkel.org hierin een leidende rol."
 

Eerlijk speelveld voor de hele sector

Een laatste belangrijk thema voor de sector is het eerlijke online speelveld, waarbij met name wordt gekeken naar de rol van marketplaces en platformen en de wet- en regelgeving die vanuit Europa komt. "Thuiswinkel.org is dé gesprekspartner op dit gebied, voor zowel ondernemers als platformen, in Brussel en Den Haag. Wij delen daar onze visie met als doel voor alle online ondernemers het speelveld eerlijker te maken", besluit Marlene ten Ham.