Regisseur Fiona Jane Burgess tekent bij HALAL

Regisseur Fiona Jane Burgess tekent bij HALAL

12-10-2021 (11:49) - Mensen

HALAL, één van Amsterdam en Berlijns meest toonaangevende productiebedrijven voor commercials, film en fotografie, heeft het veelbelovende Britse talent Fiona Jane Burgess toegevoegd aan haar selectie van internationaal gerenommeerde regisseurs.
 
De Londense Burgess is gespecialiseerd in muziekvideo's, commercials, documentaires en modefilms. De filmregisseur heeft een deel van haar carrière te danken aan een aantal uitdagingen die op haar pad kwamen. Op haar 28e werd ze geconfronteerd met de realiteit van het moederschap van een tweeling, terwijl haar band Woman’s Hour uiteenviel. Gelukkig had Fiona de laatste video’s voor haar band geregisseerd en bleek dat ze hier aanleg voor had, dus besloot ze zich op regie te storten, Sindsdien heeft ze aan campagnes, muziekvideo's en persoonlijke projecten gewerkt. Noemenswaardig is haar campagne voor Tommee Tippee, hét nummer 1 merk voor babyvoeding in het VK. Verder heeft ze campagnes geregisseerd voor een aantal van de meest toonaangevende namen in de mode, waaronder Gucci, Burberry, Nike en adidas.
 

Feminist

Burgess is een trots feminist en voelt zich sterk aangetrokken tot projecten die vrouwen sterker maken en bijbehorende sociale onderwerpen en thema’s. Zo houdt ze zich bezig met de onhoudbare situatie waarin veel werkende vrouwen terecht kwamen tijdens de lockdown, doordat vaak automatisch de opvang van de kinderen op hun schouders terecht kwam. Burgess postte onlangs op Instagram over de noodzaak werkende moeders sterker te maken en pleit voor een groter bewustzijn omtrent het belang van geestelijke gezondheid.
 

Cannes Director Award

De filmcarrière van Burgess heeft een gigantisch vliegende start gehad. In 2019 ontving ze bij de Young Director Award in Cannes een Silver Screen en werd haar allereerste campagne met Mother London uitgeroepen tot Campaign's 'Pick of the Week'.
 
Dit jaar heeft The Boob Life, Burgess' speelse en rauwe campagne voor Tommee Tippee een hele reeks prijzen in de wacht gesleept. Burgess’ werk voor Gucci naast Sisterhood voor Nowness x AGL en Hope Blooms voor Jo Malone, tonen allemaal haar persoonlijke combinatie van vakmanschap en originaliteit, en zijn doorschoten met een zorgzame en humane touch.