Silvia van der Heiden krijgt hoofdrol Nederlands Filmfestival

06-03-2018 (17:20) - Mensen

Silvia van der Heiden gaat vanaf midden mei aan de slag als Algemeen Directeur bij het Nederlands Filmfestival. Ze is bekend van haar managamentfuncties bij de VPRO, Muziekgebouw aan het IJ en het Brainwashfestival.


“Als filmliefhebber en professional volg ik het Nederlands Film Festival al jaren. Het is voor mij dan ook een eer het festival te mogen vertegenwoordigen, juist nu de filmwereld onder invloed van online en interactieve mogelijkheden zo in beweging is.”, zegt Silvia. 


Ruurd Bierman, bestuursvoorzitter van het NFF: “De Nederlandse filmsector wordt geconfronteerd met grote veranderingen, zie het recente rapport van de Raad voor Cultuur. Silvia brengt niet alleen veel kennis over die veranderingen mee, maar ook de ervaring hoe je als organisatie daarop inspeelt. Dat maakt haar geschikt om leiding te geven aan het NFF, in zijn verdere ontwikkeling als showcase voor de Nederlandse producties en als supporter van een industrie die relevant wil blijven.”


meer dan gouden kalveren

Het jaarlijkse festival voor publiek en professionals is een platform voor de films, documentaires, drama’s en interactieve producties van eigen bodem. Het NFF presenteert onder meer het gala van de Gouden Kalveren, maar ook het Forum van de Regisseurs en jaarlijks een Master en diverse evenementen. Daarnaast is het NFF gedurende het hele jaar actief ter versterking van de Nederlandse audiovisuele sector in interactie met publiek en professionals.

 


Isolde Woudstra