Sylvia Cools nieuwe hoofdredacteur de Stentor

27-09-2021 (11:37) - Mensen

Sylvia Cools (44) is per 1 oktober de nieuwe hoofdredacteur van de Stentor. Een selectiecommissie van redactie en directie heeft dat bekendgemaakt. Cools is nu adjunct-hoofdredacteur van de Stentor en volgt Allard Besse op, die is gestart als directeur journalistiek bij de groep van AD en regionale titels van DPG Media.
 
Cools heeft sterke wortels in de regionale journalistiek en in het verschijningsgebied van de Stentor in Oost-Nederland. Ze werkte na haar journalistieke studie in Zwolle 13 jaar voor Omroep Gelderland (op de redactie Veluwe, als eindredacteur en als hoofd nieuws). "Het gebied van de Stentor is het gebied waar ik woon met mijn gezin en waar ik ben opgegroeid. Een regio waar we alles hebben en meer, en waar ik me iedere dag weer verwonder hoe prachtig het is. Het voelt als een voorrecht om verhalen te vertellen voor mensen die heel dicht bij mij staan."
 
Drie jaar geleden kwam Cools naar de Stentor. In de achterliggende periode werd geïnvesteerd in zowel de krant als in de website en app. De Stentor maakte online een spectaculaire groei door. Volgens Cools is het nu tijd voor een volgende stap: "Van oorsprong zijn media vooral aan het zenden. Het is zelfs de naam van de Stentor; iemand met een zeer luide stem. We registreren, signaleren, onderzoeken en vertellen dat, zowel in geschreven verhalen als in video en audio. Dat is niet meer genoeg, ik vind dat we meer in gesprek moeten met onze lezers en bezoekers."