Young Business Award stopt

10-06-2019 (17:40) - Mensen

De Young Business Award stopt. De allerlaatste editie van de Young Business Award was op donderdag 7 juni 2018 in het Atlas Theater in Emmen. De afgelopen vijf jaar hebben meer dan 3.500 bezoekers de evenementen van de startup-competitie bezocht. De afgelopen jaren hebben in totaal 700 startups deelgenomen aan de startup-competitie.
 
"Als ik terugblik op hetgeen de YBA de afgelopen jaren in beweging heeft gebracht is dat gigantisch. Toen het initiatief bedacht werd hadden we nooit durven dromen dat in totaal 3.500 mensen de startup-events zouden bezoeken en er 700 startups zouden deelnemen aan de competitie", aldus Niels Palmers (Founder Young Business Award).
 
Met het stoppen van de YBA komt er een einde aan een reeks evenementen waar startups zichzelf kunnen pitchen voor een groot publiek. Palmers: "Toen we in 2014 met de Young Business Award begonnen was de intentie om een initiatief neer te zetten om startups te helpen om hun groei-ambitie waar te maken. Ik merkte destijds met mijn eigen startup dat er vanuit diverse partijen veel behoefte was om in contact te komen met snelgroeiende, jonge bedrijven. Hierin zagen we destijds een kans om startups te helpen door ze een zo'n groot mogelijk podium te bieden om zo in contact te komen met investeerders, media en een goed zakelijk netwerk."
 

Waarom de YBA stopt

Het afgelopen jaar is er vanuit het team enorm hard aan gewerkt om een vervolg te geven aan de startup-competitie. "Vanuit de organisatie was elk jaar opnieuw de ambitie helder: de YBA verdubbelen of de we trekken de stekker eruit. Dit traject was ook dit jaar (net zoals de vorige jaren) ingezet kort na de finale van de YBA2018. Er is het afgelopen jaar met een ambitieus plan gewerkt aan een overname van de YBA, om zo te groeien naar een marketing-media organisatie. Hierover is in januari 2019 een mondelinge overeenkomst bereikt. Alleen is de procedure kort hierna stopgezet en ontstond er een situatie waarin het niet mogelijk was om een vervolg te geven aan de YBA", aldus Palmers.  Hierdoor heeft de YBA op donderdag 7 juni 2018 haar laatste finale beleefd.
 

nieuw startup ecosysteem?

Niels Palmers: "Ik hoop dat er over een half jaar of een jaar iets ontstaat in het startup ecosysteem van Noord-Nederland dat een vergelijkbare rol vervult als de Young Business Award. Dat de YBA stopt, zegt niet dat startups en jonge ondernemers geen hulp nodig hebben om daadwerkelijk een scale-up te worden. Ik zou het fantastisch vinden als ik in Noord-Nederland straks een evenement kan bezoeken dat nog gaver is dan de YBA."
 
 

Aftermovie YBA-Sprout finale 2018 from Young Business Award on Vimeo.