Dance4lLive lanceert videoclips tegen seksuele intimidatie onder jongeren

Dance4lLive lanceert videoclips tegen seksuele intimidatie onder jongeren

07-12-2020 (12:48) - Muziek

Dance4Life zet een gedurfde stap door populaire influencers en artiesten uit de Nederlandse muziekindustrie liedjes te laten maken om seksuele intimidatie onder jongeren te stoppen. Het doel lanceert vandaag twee gewaagde videoclips in nieuwste campagne over seksualiteit.
 
In Nederland heeft een op de drie meisjes en een op de vijf jongens onder de 18 jaar seksueel grensoverschrijdend gedrag ervaren. Uit onderzoek van Rutgers blijkt dat bijna 40% van de meisjes en 11% van de jongens alleen al is aangeraakt tegen eigen wil. Het is het goede doel Dance4Life ten voeten uit jongeren centraal te stellen in de campagne en muziek en dans in te zetten om het onderwerp uit de taboesfeer te halen. Vandaag lanceren ze met artiesten en influencers als Marije Zuurveld, The Partysquad, zangeres Numidia en Kenzo Alvares twee gedurfde videoclips over seksuele intimidatie.
 

Zingen en rappen over aanranding

De nummers ‘Vrij’ van Marije Zuurveld en ‘Te laat’ van Kenzo Alvares zijn gebaseerd op echte verhalen van jongeren, die een heftige ervaring met seksueel geweld hebben gedeeld met het goede doel. “We krijgen wekelijks berichten van pubers die iets mee hebben gemaakt en hier met niemand over durven praten. We zien al jaren dat ze bijvoorbeeld na ons middelbare scholenprogramma, waarin seksuele intimidatie bespreekbaar wordt gemaakt, via social media privé berichten met ons delen. Blijkbaar voelen ze zich veilig bij ons en we bieden natuurlijk passende hulp, maar we vonden dat we deze ervaringen onder een groter Nederlands publiek bespreekbaar moet worden. En daar was een ludieke stunt voor nodig.” aldus Lisanne Mom, Hoofd Communicatie en PR Dance4Life.
 

Jongeren regisseren videoclips

In de afgelopen weken waren jongeren in Nederland regisseurs van twee videoclips over grenzen en wensen. Aan de hand van persoonlijke verhalen van een jongeren die spijt heeft over iets wat hij heef gedaan bij zijn partner of een meisje die op een feestje wordt betast gingen Kenzo Alvares en Marije Zuurveld aan de slag met deze intieme en heftige onderwerpen. Via Instagram-polls bepaalden jongeren iedere move: de danspassen, de beat, de locaties. Door voor 11 december hun stem uit te brengen, bepalen jongeren wie uiteindelijk de meest taboedoorbrekende clip heeft gemaakt. YouTuber Marije Zuurveld die twee jaar op rij tot beste vrouwelijke YouTuber werd gekroond is trots dat ze zich voor dit thema kan inzetten. Marije over haar videoclip: “Ik heb zelf iets soortgelijks meegemaakt en om dan voor een jonger iemand dit krachtige nummer te maken, hoop ik dat jongeren die zoiets meemaken zich gesteund voelen en hulp durven gaan zoeken.” De videoclips zijn te bekijken op het Instagram kanaal van Dance4Life.

De videoclips van de YOU MAKE ME MOVE campagne zijn tot stand gekomen dankzij bijdragen van onder andere Massive Music, artiestenmanagement SPEC, MAC Viva Glam Fund en de Nationale Postcode Loterij.