Elektronische muziek museum Our House in voormalige club iT

25-02-2021 (14:04) - Muziek

Het eerste moderne museum voor elektronische muziek 'Our House' opent in augustus dit jaar haar deuren op een van Nederlands meest legendarische locaties voor de dancecultuur: Amstelstraat 24 tot 26 in Amsterdam Centrum, voormalig locatie van historische club iT 
 
iT was één van Nederlands eerste clubs eind jaren ‘80. Het museum brengt een ode aan de nationale en internationale dancecultuur.
 
Historisch
Club iT zorgde samen met onder andere de Roxy voor de grote doorbraak van housemuziek in Nederland. “De iT blijft voor altijd een legendarische en historische plek als het gaat om de elektronische muziekcultuur”, aldus Jeroen Jansen, mede-initiatiefnemer van Our House en oud Creatief Directeur van ID&T.
 
Club AIR
Our House vertelt het verhaal van de innovatieve dancemuziekcultuur in de context van historie, technologie en community. Naast de experience van de vele licht- en video-installaties ervaart de bezoeker van Our House de clubbeleving van de toekomst. Our House is voor een aantal ruimtes van het nieuwe museum een samenwerking aangegaan met club AIR Amsterdam. Overdag beleven bezoekers het interactieve museum van Our House en ‘s avonds transformeren deze ruimtes naar dansvloeren voor de club.

Foto: Jelle Draper