Genieten van live muziek via de website Ask-a-song

Genieten van live muziek via de website Ask-a-song

14-04-2020 (12:11) - Muziek

Op de nieuwe website Ask-a-song spelen artiesten en bands verzoeknummers via een livestream vanuit hun studio of oefenruimte. Zo kunnen we toch genieten van live muziek nu alle concerten en festivals zijn afgelast vanwege het Coronavirus.
 
Ask-a-song werkt twee kanten op. Bands en artiesten kunnen op het platform een playlist aanmaken met de nummers die ze spelen. Bezoekers kunnen vervolgens door de playlisten scrollen en zo hun favoriete nummers aanvragen.
 

Donatie

Wie een verzoeknummer aanvraagt kan aangeven voor wie of welke speciale gelegenheid het is, daarna kiezen of hij of zij een donatie wil geven en zo ja hoeveel. Dat geld wordt via de Mollie-rekening van de artiest betaald.Als er een match is, speelt de band het nummer live via de Ask-a-song pagina of de kanalen als Facebook, YouTube of Vimeo.
 
 
Het platform is gratis voor muzikanten en kan door honderdduizenden bands en artiesten wereldwijd gebruikt worden. Zowel door professionals, semi-professionals als amateurmusici. 'In feite vragen bands aan hun fans: zeg maar wat je wilt dat we spelen. Vervolgens krijgen zij een soort privé optreden en steunen ze hun favoriete band of artiest', legt Wim Zech, bendenker van Ask-a-song uit.