Sita vraagt met lied aandacht voor kindermishandeling

Sita vraagt met lied aandacht voor kindermishandeling

15-11-2021 (09:16) - Muziek

Vandaag start de 9e editie van de Week tegen Kindermishandeling. Een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor dit complexe probleem. Geïnspireerd door het thema van de Week, heeft zangeres Sita Vermeulen de ballad ‘Dichterbij dan je Denkt’ opgenomen. Hierin zingt ze vanuit het perspectief van een ongeruste moeder die haar gevoelens over kindermishandeling beschrijft en er niet van wegkijkt. Maar hulp voor alle betrokkenen is dichterbij dan je denkt.

Ondanks diverse campagnes, interventies en beschikbare kennis blijft het aantal slachtoffers van kindermishandeling hoog. Naast de 31 duizend meldingen over (vermoedens van) kindermishandeling, gaf Veilig Thuis in de eerste zes maanden van het jaar ruim 35 duizend keer advies aan slachtoffers, omstanders of professionals. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS. Daarom blijft aandacht via de Week tegen Kindermishandeling hard nodig.
 
Sita Vermeulen levert hier met haar lied een bijdrage aan. Voor de totstandkoming van het lied werkte ze samen met producer Edwin de Groot. Hij schreef en componeerde een popballad waarin via beeldspraak de verschillende betrokkenen aan bod komen, zowel slachtoffers als plegers.  De boodschap van het lied: geef niet op, want de kracht en hulp die je nodig hebt om er uit te komen vind je dichterbij dan je denkt.