Top Notch en Noah’s Ark volop aanwezig bij Edison Pop 2021

16-02-2021 (11:05) - Muziek

De afgelopen dagen werd bekend gemaakt dat vijf artiesten met zeven nominaties kans maken op een Edison in vijf verschillende categorieën. Kevin, Bilal Wahib, S10, Lijpe en Typhoon sleepten allen een nominatie in de wacht, waarvan Kevin en Bilal Wahib zelfs twee.
 
In de categorie 'Hiphop' zijn Kevin en Lijpe genomineerd met respectievelijk hun albums ‘Animal Stories’ en ‘Dagboek’. S10, die vorig jaar de Edison voor ‘Alternative’ won, is opnieuw genomineerd in deze categorie met haar album ‘Vlinders’. Bilal Wahib is tweemaal kanshebber, in de categorieën ‘Nieuwkomer’ en voor ‘Song’ met het nummer ‘Tigers’. De tweede nominatie voor Kevin is in de categorie ‘Album’ voor ‘Animal Stories’, waar Typhoon met ‘Lichthuis’ eveneens voor is genomineerd.
 
Het is de 61e keer dat de Edisons worden uitgereikt. Eind maart zal bekend worden gemaakt welke artiesten dit jaar de Edisons mee naar huis mogen nemen. Vorig jaar werden er drie Edisons gewonnen door artiesten van Top Notch en Noah’s Ark. S10 in de categorie ‘Alternative’ en Bizzey, Kraantje Pappie en Jonna Fraser in de categorie ‘Video’ voor het nummer ‘Drup’ en Josylvio in de categorie ‘Hiphop’.