Vijf steden in de race voor gaststad Songfestival

10-07-2019 (15:50) - Muziek

Arnhem, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht hebben zich officieel aangemeld als gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020.
 
Vanmorgen boden de steden hun zogenoemde bidbooks aan aan het organisatiecomité van het songfestival. Shula Rijxman, voorzitter raad van bestuur van de NPO, nam de voorstellen in ontvangst. 
 

Sambaband

De steden hadden van alles uit de kast getrokken om op te vallen, schrijft De Telegraaf. Utrecht bood het bidbook per fietskoerier aan en Maastricht huurde een sambaband in. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Marcouch wil het songfestival combineren met 75 jaar bevrijding. 'We willen samen met Europa de vrijheid vieren. Nu gewoon met een battle van liedjes.’ 
 
De komende periode zullen de bidbooks worden beoordeeld en worden er werkbezoeken gepland om onder andere de verschillende locaties te bekijken. Het streven is om in augustus de uiteindelijke gaststad bekend te maken.
 
De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).