De Coöperatie start sprekersbureau

24-05-2017 (21:06) - Powered by

De Coöperatie, een netwerk van meer dan 500 journalisten uit Nederland en België, gaat vanaf deze week congresorganisatoren ondersteunen met journalisten die als dagvoorzitter, columnist, expert of gespreksleider een bijdrage kan leveren aan congressen en bijeenkomsten.
 
 
verbanden leggen
“Met name freelance journalisten zijn vaak erg gespecialiseerd in bepaalde onderwerpen en kunnen een inhoudelijke rol spelen in de een congres of bijeenkomst. In veel gevallen draagt het erg bij aan de kwaliteit van een bijeenkomst als de gespreksleider inhoudelijk op de hoogte is.”, zegt Teun Gautier, mede-oprichter van De Coöperatie . “Daarnaast hebben de meeste journalisten het vermogen om goed te luisteren en verbanden te leggen. Als ze ook nog een bekende naam zijn dan zijn ze van grote waarde voor congresorganisatoren.”
 

scherper aanbieden

Het sprekersbureau van De Coöperatie promoot de journalisten en kan het administratieve deel op zich nemen. De vergoedingen voor de sprekers zijn ook vrijwel geheel voor de sprekers, in lijn met de doelstelling van De Coöperatie. “Dat betekent ook dat we de kosten laag kunnen houden voor eventorganisers en scherper kunnen aanbieden”, zegt Gautier.
 

sprekers

Paul van Liempt, Yasmina Aboutaleb, Frederique de Jong, Chris Klomp, Karin Spaink, Hadjar Benmiloud en Teun Gautier zelf zijn een paar van de namen die kunnen worden geboekt. Meer informatie op decooperatie.org/onze-sprekers


(foto: Linda Stulic)