Dept drie keer genomineerd voor European Design Awards

Dept drie keer genomineerd voor European Design Awards

10-04-2019 (10:27) - Prijzen

Dept is drie keer genomineerd voor de European Design Awards 2019. Deze prijs beloont de beste traditionele en digitale designcases in het Europese speelveld. Dept is dit jaar genomineerd voor hun werk met Amsterdam Sinfonietta, Justdiggit en het Van Gogh Museum. 
 

In de categorie ‘Integrated identity application’ heeft Studio Dumbar (onderdeel van Dept) een nominatie in de wacht gesleept voor de nieuwe visuele identiteit die ze ontworpen hebben voor Amsterdam Sinfonietta. Amsterdam Sinfonietta zag dat het media landschap zich steeds verder ontwikkelde en wilden hun communicatie op de verschillende digitale platforms hieraan aanpassen. 
 

Daarnaast is de Justdiggit website genomineerd in de categorie ‘Promotional website’. Het doel van Justdiggit is om boeren in de droge gebieden van Tanzania te leren hoe ze halvemaanvormige water-bunds moeten graven, om regenwater in op te vangen. De app die Dept heeft gecreëerd slaat een brug tussen de donaties van donateurs en de boeren in Tanzania, die dit vervolgens kunnen gebruiken om de bunds in de opgedroogde gebieden te graven. 
 

Tenslotte heeft de (web)applicatie ‘Unravel Van Gogh’ de derde nominatie opgeleverd in de categorie ‘Informational site’. In opdracht van het Van Gogh Museum is in samenwerking met Studio Dumbar een applicatie ontworpen waarin het fascinerende verhaal van de Nederlandse kunstenaar geïllustreerd wordt. 
 
Op zaterdag 8 juni a.s. worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de ceremonie in Warschau, Polen.