Alle Rembrandts verzameld in REMBRANDT X RIJKSMUSEUM

25-04-2019 (10:03) - Publicaties

Ter gelegenheid van het Jaar van Rembrandt heeft het Rijksmuseum alle 22 schilderijen, de 60 tekeningen en de 300 mooiste afdrukken van de etsen van Rembrandt uit eigen collectie samengebracht in de catalogus REMBRANDT X RIJKSMUSEUM.


Het vuistdikke boek is ontworpen door Irma Boom en toont alle werken die momenteel ook te zien zijn in de tentoonstelling Alle Rembrandts. Ook de begeleidende zaalteksten zijn in het boek opgenomen. Bij de opening van de tentoonstelling in februari was al het boek Rembrandt, biografie van een rebel verschenen, geschreven door Jonathan Bikker en eveneens door Irma Boom ontworpen.


Het Rijksmuseum beheert het grootste aantal schilderijen van Rembrandt ter wereld en toont bovendien het meeste representatieve overzicht van zijn oeuvre. Het is uniek dat alles nu tegelijk te zien is in één tentoonstelling. Dit doet het Rijksmuseum voor het eerst en zal gezien de kwetsbaarheid en lichtgevoeligheid van de werken op papier niet snel weer gebeuren. Beide boeken bieden een blijvend overzicht van zowel het werk als het leven van de kunstenaar.