Dichter Amanda Gorman publiceert inspirerend kinderboek in het Nederlands

04-02-2021 (09:49) - Publicaties

Tijdens de inauguratie van Joe Biden droeg ze The Hill We Climb voor waarmee ze miljoenen harten ter wereld stal. Als jongste dichter ooit die haar werk mocht voordragen tijdens een presidentsinauguratie begon dichter Amanda Gorman haar carrière met een kickstart. Als volgende stap brengt ze een inspirerend kinderboek uit, rijk van taal en prachtig geïllustreerd; Change Sings, 21 september beschikbaar in Nederland.

In haar eerste kinderboek, Change Sings: A Children's Anthem, geïllustreerd door New York Times-bestsellerillustrator Loren Long, roept Amanda Gorman iedereen op om hun kracht te gebruiken om een verschil te maken in de wereld, in omgeving en vooral in zichzelf. De Nederlandse editie zal tegelijkertijd met de Engelse editie op 21 september 2021 verschijnen bij uitgeverij Meulenhoff.
 
Kracht van poëzie
Paloma Sanchez van Dijck, uitgeefdirecteur Meulenhoff: "Amanda Gormans optreden tijdens Bidens inauguratie zal niet snel vergeten worden. Haar gedicht was een boodschap van hoop voor ons allemaal. En het ultieme bewijs voor de enorme positieve impact die woorden - literatuur en poëzie - kunnen hebben."
 
Inauguratie
Met haar voordracht tijdens de inauguratie van Joe Biden maakte Amanda Gorman wereldwijd diepe indruk. "Wij zijn de erfgenamen van een land en een tijd, waarin een mager zwart meisje, dat afstamt van tot slaaf gemaakten en opgevoed werd door een alleenstaande moeder, kan dromen om president te worden."
 
Foto © Kelia Anne