Fotografie en gedichten in boek door bekende artiestenmanager

02-10-2018 (14:29) - Publicaties

Vinyl in Stills is een nieuw fotoboek met beelden van bekende Nederlandse en buitenlandse artiesten uit de periode ’60 -’70, waaronder Toots Thielemans, Bonnie St. Claire, The Golden Earing, Benny Neyman, Simon Carmiggelt, Jules de Corte en vele anderen.


Frits van Swoll: “Alle artiesten in dit boek zijn losgemaakt van hun eigen zo vertrouwde platenhoes waar zij al zolang in gevangen waren. Nu zijn ze vrij en hebben allemaal dezelfde zwart-witte tint gekregen en krijgen allemaal weer opnieuw hun persoonlijke aandacht na een lang vergeten tijd. In dit boek krijgt iedere artiest weer zijn of haar roem terug en verdiend respect door een prachtig persoonlijk gedicht.”


in de muziek

In de jaren ‘60 en ‘70 weet Frits van Swoll bekende artiesten voor de camera te krijgen en maakt hij van een hobby zijn werk. In die jaren behoorde hij bij één van de belangrijkste fotografen voor albumhoezen in de opbloeiende Nederlandse platenindustrie. Naast fotografie richt hij zich steeds meer op de muziekbusiness. Frits van Swoll groeit in de jaren tachtig uit tot een van Nederlands meest succesvolle A&R managers. Hij brengt hits van nieuwe sterren als Salt ‘n Pepa (Push it) als eerste in Europa naar Nederland, Sabrina (Boys, boys, boys), tekent de Dijk (Bloedend hart) en geldt als de initiator van Mc Miker G’s en DJ Sven’s wereldhit (Holiday rap). In de jaren negentig is hij bij platenmaatschappij Dino nog nauw betrokken bij het succes van Anouk (Nobody’s Wife) als vormgever van de gelijknamige zwart-wit videoclip.