Freek de Jonge begeleidt release boek en gaat vluchtelingenprobleem oplossen

12-10-2016 (10:51) - Publicaties

Op 12 oktober 1492 ontdekte Christoffel Columbus Amerika. Op Columbusdag in 2016 komt het boek ‘Het ei van Columbus’ op de markt. Voor de totstandkoming van dit boek zijn interviews gehouden met 12 vooraanstaande conceptdenkers over hun werkwijze, waaronder Daan Roosegaarde, Edward de Bono, Erwin Olaf, Lidewij Edelkoort, Piet Hein Eek, Erik Kessels, Jan Jansen en Joep van Lieshout. 
 

De lancering vindt om 15.30 uur plaats bij boekhandel Scheltema op het Rokin 9 in Amsterdam onder leiding van Freek de Jonge die na afloop met geïnteresseerden een oplossing gaat bedenken voor het vluchtelingenprobleem.  


denktank

Managementstrateeg en bestseller Michael Porter geeft aan dat toekomstige bedrijven alleen nog maar winst zullen maken als ze hun groei koppelen aan het oplossen van een maatschappelijk of wereldprobleem. Monique Juffermans, de auteur van het boek, stelt op haar beurt: 'Bedrijven van de toekomst brengen vernieuwing, zijn in staat hun DNA te koppelen aan latente behoeften van doelgroepen, lossen een relevant maatschappelijk probleem op en zijn daarom van grote betekenis voor de samenleving.' Ze richtte daarom een denktank op met de naam ''Het ei van Columbus'', welke uitmondde in een boek met manieren om innovatief te denken. 

 
Denkhotel
Om bedrijven te helpen dit in hun dagelijkse praktijk toe te passen komen 100 conceptdenkers op 23 maart 2017 samen in het Amstel Hotel te Amsterdam. Dit hotel wordt tijdelijk om gebouwd tot Denkhotel. Bedrijven kunnen inchecken met een probleem en uitchecken met een innovatieve oplossing. Tijdens deze dag zullen ’s werelds 100 beste denkers van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op de proef worden gesteld om de problemen van de bedrijven samen op te lossen. Bedrijven mogen alleen meedoen als ze tegelijkertijd ook een wereldprobleem oplossen. Dit wordt gedaan met de methode uit het boek ''Het ei van Columbus'' dat 12 oktober wordt gereleased bij de Amsterdamse boekhandel Scheltema.