Products that Flow geeft circulaire businessmodellen en design strategieën

04-10-2018 (15:16) - Publicaties

Op 4 oktober is het boek ‘Products that Flow’ van Siem Haffmans gepresenteerd op de InnovatieExpo Rotterdam. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door Staatssecretaris Stientje van Veldhoven. 


Veel spullen die door consumenten gekocht worden, worden die na gebruik meteen afval. Het boek Products that Flow van Siem Haffmans wil designers, marketeers en bedrijfsontwikkelaars inspireren aan de hand van circulaire businessmodellen en design strategieën, om zo het ontwerp van deze producten te veranderen. 

 

levensduur

Products that Flow zegt dat de grootste uitdaging is om ervoor te zorgen dat producten minder snel hun waarde verliezen. Dat kan bijvoorbeeld door de levensduur te verlengen, door hergebruik of door nieuwe toepassingen te vinden voor materialen. Dit begint al bij het ontwerp. Het boek biedt verschillende toepasbare strategieën en praktijkvoorbeelden. Het beschrijft een aanpak van een actueel probleem in een tijd waarin de roep om duurzame en circulaire producten steeds luider wordt.