Auping ontwikkelt circulair matras 'Auping Evolve'

30-04-2020 (16:03) - Sustainable

Auping heeft een circulair matras voor consumenten ontwikkeld. De ‘Auping Evolve’ is volgens de bedden- en matrassenfabrikant de oplossing voor het enorme afvalprobleem dat matrassen veroorzaken. Alleen al in Nederland worden jaarlijks zo'n 1,5 miljoen matrassen afgedankt.
 
Matrassen vormen wereldwijd een van de grootste onderdelen van het huishoudelijke stortafval. Inmiddels kan een deel van de materialen worden gerecycled, maar na een nieuw leven als bijvoorbeeld ondertapijt of geluidsisolatie belandt het vervolgens alsnog op de vuilstort of in de verbrandingsoven. De Auping Evolve is gemaakt van enkel staal en polyester. Alle materialen kunnen keer op keer opnieuw worden gebruikt voor een nieuw matras. Hiermee sluit de bedden- en matrassenfabrikant naar eigen zeggen de kringloop en draagt het bij aan een wereld waarin niets wordt verspild, maar waarin alles wordt hergebruikt voor de volgende generatie. Het circulaire matras is ontwikkeld in samenwerking met DSM-Niaga.
 

Circularity passport

Auping heeft samen met DSM-Niaga het 'Circularity passport' ontwikkeld, een label dat inzicht geeft in de circulaire keten van het product. Door het Niaga®-label aan de zijkant van het matras te scannen met een smartphone, zie je precies waar Auping Evolve van is gemaakt, waar de materialen vandaan komen en hoe je het matras kunt recyclen.