Bax Music zet in op duurzaam ondernemen

Bax Music zet in op duurzaam ondernemen

10-08-2020 (11:37) - Sustainable

Met de komst van volautomatische inpakmachines zet Bax Music hoog in op duurzaam ondernemen. Klanten zullen merken dat dit resulteert in een sterke reductie van de pakketgrootte. Dit zorgt niet alleen voor minder afval, maar ook voor een verlaging van de CO2-uitstoot.
 

Miljoenen pakketten per jaar

Vanuit zijn twee magazijnen, met in totaal 26.000 m2 vloeroppervlak, verstuurt Bax Music dagelijks duizenden pakketten. Hierbij streeft het bedrijf naar een zo groot mogelijke reductie van CO2-uitstoot en van afval, waaronder plastic en karton. De inpakmachines, die binnenkort klaar voor gebruik zijn, kunnen tachtig procent van alle pakketten vrijwel geheel zelfstandig gaan inpakken. Dit gaat zo efficiënt dat het gemiddelde formaat van de dozen sterk wordt teruggebracht. Als gevolg hiervan is er flink wat minder karton en plastic vulmateriaal nodig. Bovendien passen er hierdoor meer bestellingen in een vrachtwagen, wat een verkleining van de CO2-voetafdruk oplevert.
 

Mijlpaal

Volgens Jochanan Bax, algemeen directeur en oprichter van Bax Music, is de vernieuwing onderdeel van een bredere trend binnen het bedrijf: "We zijn in de loop der jaren enorm gegroeid. Als je dan kijkt naar de toenemende in- en uitstroom van producten in je magazijn en de vele vrachtwagens die af en aan rijden, dan word je je toch steeds meer bewust van je maatschappelijke rol. Het begon met LED-verlichting in al onze panden en het scheiden van plastic en karton in het magazijn. Dat laatste doen we nu ook consequent in de kantoren. Maar de nieuwe inpakmachines zijn echt een mijlpaal voor Bax Music. Met dank ook aan onze klanten, die ons scherp houden."