felyx van start in Brussel

19-06-2019 (15:21) - Sustainable

Na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zet felyx vandaag officieel zijn eerste internationale stap. In de Belgische hoofdstad Brussel zijn vanaf vandaag 200 e-scooters beschikbaar. Dit aantal wordt in de komende weken opgeschaald naar in totaal 614 e-scooters. Om de Brusselaars kennis te laten maken met de deelscooterdienst kunnen zij na registratie de eerste twee weken gratis rijden. Deze actie loopt tot 31 juli.
 
In Nederland zijn de groene e-scooters in de drie grootste steden van ons land een bekend beeld. Met de felyx-app kun je vanaf vandaag ook in het buitenland gebruik maken van de deelscooters. De ritprijs bedraagt in Brussel 26 cent per minuut en de huurder hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud of parkeerkosten. Parkeren kan na gebruik op daarvoor bestemde plekken in het servicegebied en na het afmelden van de rit gaat de e-scooter automatisch op slot. 
 

Duurzaamheid

Wie in Brussel verblijft kan de e-scooter van felyx gebruiken in een werkgebied van 30 vierkante kilometer. Met de 614 e-scooters die in Brussel beschikbaar zullen zijn is er daarom altijd een  e-scooter binnen loopafstand van maximaal 2 minuten. Met de stap naar het buitenland kunnen de in Nederland behaalde resultaten ook in Brussel worden nagestreefd. De vloot wordt namelijk verdubbeld. De e-scooters van felyx hebben sinds hun introductie in augustus 2017 al meer dan 2,95 miljoen kilometer afgelegd en daarmee meer dan 193 ton CO2 bespaard, vergelijkbaar met 9.620 bomen die een jaar lang moeten groeien.
 
De lancering van felyx in Brussel is een belangrijke mijlpaal voor mede-oprichter en CEO Quinten Selhorst: ‘Het is onze ambitie dat felyx-gebruikers in heel Europa op dezelfde manier gebruik kunnen maken van onze dienst, Brussel is daarin voor ons een mooie eerste stap. Ook in Brussel gaan we bijdragen aan de leefbaarheid van de stad. Door het aantal verkeersopstoppingen te verminderen, te zorgen voor minder CO2-uitstoot en onze klanten sneller van A naar B te brengen, zodat zij voor kleine afstanden de auto laten staan.”, zegt mede-oprichter Quinten Selhorst.’