FrieslandCampina stapt over op recyclebare kaasverpakking

31-10-2019 (10:21) - Sustainable

De hersluitbare verpakking voor kaas van FrieslandCampina wordt lichter en volledig recyclebaar. Hiermee realiseert het bedrijf een plasticreductie van 30 procent voor zijn meest verkochte kaasverpakking in Europa. De zuivelmultinational laat weten de eerste op de markt te zijn met een dergelijke verpakking.
 
Patrick van Baal, Global Director Packaging Development bij FrieslandCampina: ‘De meeste kaasverpakkingen zijn gemaakt van verschillende soorten plastic, waardoor ze niet gerecycled kunnen worden. Daar hebben we nu een oplossing voor. Onze nieuwe kaasverpakking bestaat uit polypropyleen, een materiaal dat goed gescheiden en gerecycled kan worden en bruikbaar is voor een nieuw leven als bijvoorbeeld stofzuiger.’

Het is FrieslandCampina’s ambitie om in 2025 wereldwijd alle verpakkingen volledig recyclebaar te maken. De onderneming heeft deze doelstelling vastgelegd via internationale en nationale samenwerkingsverbanden zoals het Plastic Pact en ‘the new plastics global commitment’ van de Ellen MacArthur Foundation.