G-Star ondertekent VN Charter Fashion For Climate Action

27-08-2019 (10:13) - Sustainable

G-Star heeft het VN-Fashion Charter Industry for Climate Change ondertekend. Het Charter verenigt toonaangevende modemerken, retailers, leveranciers, transportbedrijven en andere belanghebbenden, die samen de klimaatimpact van de mode-industrie aanpakken.
 
G-Star zet zich er onder andere voor in om zijn totale uitstoot te verlagen met 30 procent, een percentage dat is samengesteld uit de uitstoot van zowel eigen activiteiten als die van de waardeketen van het merk.
 

Overeenkomst van Parijs

Het handvest is opgesteld in overeenstemming met de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs. Het is gericht op het ontwikkelen van een CO2-neutraal traject voor de industrie op basis van wetenschappelijk vastgestelde doelen. Om dat te bereiken houdt het Climate Change Office van de Verenigde Naties toezicht op het werk van verschillende werkgroepen, die zijn samengesteld uit de ondertekenaars van het Charter. Ondertekenaars moeten maatregelen nemen en energiezuiniger gaan werken, overschakelen op hernieuwbare energie en de voorkeur geven aan materialen en logistiek met een lage CO2-uitstoot.
 

Logische stap

‘We beseffen dat samenwerking tussen partners uit de industrie een voorwaarde is om echt een verschil te maken. Onze betrokkenheid bij organisaties als Fashion Positive, Sustainable Apparel Coalition (SAC) en Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC) levert duidelijk voordelen op. Ons verbinden aan het Fashion Charter is een logische volgende stap om te laten zien dat we begaan zijn met het terugbrengen van de klimaatimpact in iedere stap van de waardeketen, van ruwe materialen tot klantgebruik en recycling’, zegt Sofie Schop, Sustainability Director bij G-Star.