H&M gaat online bestellingen in papier verpakken

10-08-2021 (11:59) - Sustainable

H&M Nederland verstuurt online bestellingen voortaan in FSC-gecertificeerde papieren verpakkingen. Dit is in lijn met de doelstelling van de H&M-groep, dat op weg is naar een duurzaam, circulair bedrijfsmodel en als doel gesteld heeft om alle verpakkingen tegen 2025 herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken.
 
Het papier heeft geen coating en is daarom gemakkelijk te recyclen, en met deze nieuwe verpakking wordt er bij het transport ook nog eens zo min mogelijk ruimte ingenomen. De meeste producten zijn nog wel verpakt in een plastic binnenzak, omdat deze om veiligheids- en hygiëneredenen tijdens het transport vanuit de leverancier nog vaak gebruikt moeten worden. H&M werkt eraan om ook hier zo snel mogelijk een duurzamer alternatief voor te vinden. De papieren verpakkingen kunnen uiteraard ook gebruikt worden voor het retourneren van producten.
 

Duurzame leveringsopties

Om de levering van online bestellingen te verduurzamen introduceerde H&M Nederland in 2019 al de levering per fietskoerier. In februari 2021 kwam daar ook de leveringsoptie via Budbee bij, dat als doel heeft om begin 2022 100% van de bezorging fossielvrij uit te voeren. Later dit jaar verwacht H&M in Nederland nog meer stappen op het gebied van duurzame levering te zetten. In 2018 verving H&M de plastic tassen in haar fysieke winkels al voor een variant van papier.