Jongeren bouwen Citroën Hy om tot foodtruck van de toekomst

14-01-2020 (14:18) - Sustainable

Een groep jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt heeft een klassieke Citroën HY omgebouwd tot een elektrisch aangedreven foodtruk. Het project ‘Watt eten we?!’ wordt ondersteund door Citroën Nederland. 
 
Citroën was naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van het merk op zoek naar een initiatief dat een betekenisvolle bijdrage levert aan de maatschappij. Het werd de samenwerking met Cardea Jeugdzorg. Dankzij het project hebben de jongeren de kans gekregen samen iets moois te bedenken en uit te voeren en relevante werkervaring op te doen. 
 

Hogeschool van Rotterdam 

De HY bestelwagen heeft een elektrische aandrijflijn gekregen die is ontwikkeld door de Hogeschool van Rotterdam. Citroën heeft onder meer meegeholpen met de aanschaf en de zoektocht naar de klassieke HY en bijgedragen aan de aanschaf  van de elektrische motor en de batterij.
 

Festivals

Naast het technische gedeelte zijn de jongeren ook verantwoordelijk voor het menu van de foodtruck en de bereiding van de gerechten. De Watt eten we?! foodtruck wordt gerund door de jongeren en zal worden ingezet bij festivals en andere evenementen.