Nationale Opera & Ballet verwerft duurzaamheidscertificaat

03-10-2019 (15:34) - Sustainable

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam heeft als eerste theater in Nederland een BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat verworven voor zowel het gebouw en het beheer. BREEAM is een onafhankelijk en internationaal keurmerk voor duurzaamheid, dat via een vaste methodiek de duurzaamheid van gebouwen meetbaar en zichtbaar maakt.

Het theater scoort in de beoordeling met name hoog op het beheer van materialen, energie, transport en afval. Nationale Opera & Ballet wil met de certificering haar maatschappelijke rol als toonaangevend cultureel instituut op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen en als voorbeeld dienen.

BREEAM-NL In-Use is een instrument waarmee de duurzaamheidprestatie van een bestaand gebouw kan worden beoordeeld en gemonitord. Er wordt bij de monitoring gelet op drie onderdelen; het gebouw (asset), het beheer en het gebruik. Deze drie delen worden beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling.