Nederland kiest steeds vaker voor hybride en elektrisch rijden

23-10-2019 (11:57) - Sustainable

Het aantal hybride en (volledig) elektrische auto’s groeit in Nederland gestaag. Zo telde Nederland op 1 januari 2019 bijna 45.000 volledig elektrische personenauto’s en het einde is nog niet in zicht. Vanwege de groei neemt ook het aantal publieke laadpunten toe. In 2014 waren er 5.421 publieke laadpunten en in 2018 al 20.288. Tegen het einde van 2019 valt een nog hogere stijging te verwachten van laadpunten, wat verder toename van de hybride en elektrische auto’s in 2020 stimuleert.
 

Milieuvriendelijker

Veel mensen kiezen voor een hybride of elektrische auto omdat die milieuvriendelijker is door een lager verbruik en minder Co2 uitstoot. Dit maakt deze auto’s steeds populairder, ondanks het feit dat hybride auto’s in de aanschaf iets duurder zijn. Aan de andere kant draagt de overheid een steentje bij (minder bijtelling).
 
Maar hoe zoek je nu de ideale autoverzekering voor een hybride of een volledig elektrische auto? Autoverzekering.nl zet de mogelijkheden voor alle types auto’s op een rij en dan blijkt dat hybride en elektrische auto’s in de verzekering weliswaar iets meer kosten, maar daar staan wel lagere brandstofkosten tegenover.
 
Voor wat betreft type verzekering (WA of een All Risk verzekering) helpt Autoverzekering.nl je ook op weg en daarnaast is het altijd goed om de voorwaarden van de verzekering voordat je jouw verzekering afsluit, zelf ook nog even goed na te lezen.
 
Kies je voor een tweedehands (al of niet hybride) auto? Vergeet dan niet de auto op jouw naam overgeschreven moet zijn voordat je ermee gaat rijden. De praktische checklist voor een auto overschrijven helpt je hierbij goed op weg.