tex.tracer geeft met blockchain inzicht in herkomst kleding

tex.tracer geeft met blockchain inzicht in herkomst kleding

19-10-2021 (14:13) - Sustainable

In de afgelopen jaren is de bewustwording rondom impact van de kledingindustrie enorm gegroeid. Consumenten willen steeds meer weten over de herkomst van de kleding die ze kopen en ook bedrijven realiseren zich dat het anders moet. Het platform van tex.tracer biedt oplossingen dankzij geverifieerde keteninformatie voor zowel bedrijven als de consument. Dankzij deze inzichten kunnen bedrijven bewuster keuzes maken en beter communiceren met de consument.

Door middel van blockchain technologie helpt tex.tracer merken, retailers en consumenten aan geverifieerde informatie over de toeleveringsketen. Zo maakt het platform het mogelijk om eenvoudig en versneld te rapporteren om te voldoen aan wet- en regelgeving. Dat werkt zo: elk merk, iedere producent of toeleverancier uploadt productgegevens, afbeeldingen en documenten op het tex.tracer platform. Het platform controleert en verifieert alle informatie van de geclaimde tijd tot en met de productlocatie. Dankzij deze inzichten krijgen merken, retailers en leveranciers een duidelijk beeld van de keten. Via een QR-code op het product kan zelfs de consument inzicht krijgen in de keten dankzij geverifieerde data.
 

Samenwerkingsvormen

Diverse bedrijven zoals Euretco Fashion, State of Art, Catwalk Junkie, CHASIN’ en ook MUD jeans zijn al de samenwerking aangegaan met tex.tracer. Een klant zoals MUD Jeans is al ver met keteninzicht en verduurzaming en werkt met tex.tracer samen voor externe verificatie van ketendata. Bovendien starten zij binnenkort met de tex.tracer footprint calculator om op lange termijn impact beter te kunnen communiceren met de consument. Net zoals deze calculator worden ook nieuwe functionaliteiten als een compliance module veelal in co-creatie met klanten ontwikkeld.