Timberland lanceert campagne NATURE NEEDS HEROES

14-10-2019 (10:34) - Sustainable

Timberland gelooft dat een groenere toekomst een betere toekomst is. Het merk zet zich als onderdeel van zijn streven naar een groenere toekomst in om tot eind 2024 tenminste 50 miljoen bomen te planten. Het merk lanceert samen met klimaathelden van over de hele wereld zijn grootste campagne ooit: NATURE NEEDS HEROES. Samen met deze helden en de inzet van de lokale gemeenschappen inspireert Timberland mensen wereldwijd om zich aan te sluiten bij de greening movement.

De klimaathelden waar Timberland mee samenwerkt komen van over de hele wereld, van New York tot Taipei. Zij zetten zich actief in om ecologische veranderingen door te voeren en groene filosofieën te verspreiden, zowel in lokale gemeenschappen als wereldwijd. Timberland biedt naast een podium voor hun initiatieven ondersteuning door het organiseren van grootschalige duurzaamheidsevenementen waarbij bomen worden geplant. De campagne komt tot leven in de vorm van media-activaties via print, digitaal, out-of-home, social media en PR.
 
Het merk roept consumenten op om zelf actie voor verandering te ondernemen en zich in te zetten voor de natuur, door middel van een reeks urban greening-evenementen. In Nederland werkt Timberland samen met lokale helden Marjan van Aubel en urban change maker Jorn Wemmenhove. Wemmenhove - medeoprichter van Human Kind - creëert door middel van stedenbouw en sociale innovatie steden die milieuvriendelijk zijn. Van Aubel won de Climate Action Challenge en is genomineerd voor de Dutch Design Awards 2019 met haar energieneutrale kas genaamd 'Power Plant'. De kas pakt twee van de grootste problemen van onze tijd aan: de voedsel- en energieproblematiek. In 'Power Plant' wordt zowel elektriciteit als voedsel geproduceerd door zonlicht.
 

Aquaponische kas op Mediamatic

Timberland organiseert lokale urban greening-evenementen in Amsterdam om zo de vertaalslag te maken naar de Nederlandse markt. De creatieve broedplaats Mediamatic is het middelpunt van dit gevarieerde programma. Door de sterke focus op natuur, biotechnologie, kunst en wetenschap is Mediamatic de ideale partner voor Timberland. Om de connectie op het gebied van duurzaamheid te versterken, bouwt Timberland voor het einde van dit jaar een aquaponische kas op het dak. Doordat Mediamatic naast station Amsterdam Centraal ligt kunnen duizenden treinreizigers de kas zien, elke dag weer.


Maatschappelijk project

Tijdens de twee vrijwilligersdagen op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november wordt de Nederlandse bevolking actief betrokken bij de stedelijke vergroening. Samen met 80 vrijwilligers en medewerkers van Timberland maken tuinexperts de tuin van Mediamatic winterklaar. De experts starten de dag met een presentatie en een informatiesessie. Vervolgens rusten zij alle vrijwilligers uit met de benodigde materialen, aarde en planten.

Bezoek de responsibility website om meer te leren over de verbintenis van Timberland voor het planten van bomen en de campagne NATURE NEEDS HEROES.