Vakantieparken willen steeds duurzamer

02-07-2019 (15:00) - Sustainable

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor grote vakantieparkketens. Dat blijkt uit onderzoek van de site Bungalowparkenoverzicht.nl onder ruim 350 parken in Nederland. Grote stimulans om de vakantieparken duurzamer te maken is het feit dat de gasten van de parken dit steeds belangrijker vinden.
 
Er werd onder meer gekeken welke parken de zogenoemde Green Key-certificering hebben. Dit is een keurmerk voor onder andere hotels, campings, attractieparken en sauna’s. Het stelt eisen op het gebied van milieu en natuur, bijvoorbeeld energiebesparing, afvalscheiding en duurzame inkoop. De controles worden uitgevoerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit.
 

Friesland aan kop

Op dit moment heeft 23 procent van de Nederlandse vakantieparken een Green Key keurmerk. Friesland heeft de meeste duurzame vakantieparken, 44 procent, ook Utrecht (40 procent) en Zuid-Holland (38 procent) doen het goed. Noord-Holland scoort het laagst. Slechts 16 procent van de vakantieparken is Green Key gecertificeerd. Ook vakantieparken in Overijssel (17 procent) en Noord-Brabant (18 procent) scoren relatief laag.